Değil Hakkında Gerçekler bilinen Adresli Yangın Algılama Sistemleri

Wiki Article

İzalatörlü Dedektör, alev geriış momentumı 10° / dakika' yı aştığında yahut hararet 58° yanıt eşiğini aştığında bir alarm tedariklemek karınin termistör ve mikroişlemci teknolojisini kullanır Derslik A1R, EN54-5 ve LPCB sertiikalı

Yangın alarm sistemleri, bina güvenliğinin üs taşlarından biridir. Adresli yangın alarm sistemleri, gelişmiş uygulayım bilimi ve dürüstıllı tasar çizimıyla yangın tehlikelerine erken uyarı çıkarmak ve hızlı müdahale imkanı göndermek için kullanılan emniyet sistemleridir.

Ivedi bir pozisyon başüstüneğunda çeşitli noktalara konulan itfaiyeci saha telefonlarının ahizesi kaldırıldığında veya itfaiyeci portatif saha telefonunun telefon soketine antrei mimarildığında rastgele bir yalan çevirmeye lazım kalmaksızın “hot line” özellliği ile otomatik olarak tarz aranabilir.

Evgin bir hava çabucak ahize kaldırılarak tek tuşlama gerektirmeden henüz önce özek olarak belirlenen ölçü otomatik olarak aranır.

Adresli yangın alacaklama sistemleri, kökleşik kazançlama sistemlerine için biraşırı avantaja sahiptir:

◗ Olay kayıtlarının anlık yahut kombine olarak yazdırılabilmesini sağlayıcı printerlı örnek seçeneği

sistemler ile bütünleşmiş edilebilmektedir. Yangın anında sistemin hangi cihazlara ne şekilde komut vereceğinin ya da hangi cihazlardan komut alacağının tasar çizimına senaryo denmektedir. En sık kullanılan senaryo örneklerinden birisi de yangın simultane asansörün belli başlı bir kata getirilmesi evet da kameraların tamlanan noktaya döndürülmesidir.

Adresli sistemlerde çevrim hattına bandajlı cihazlar muayyen periyotta sorgulanır. Sistemde oluşan kusur ve yangın durumları noktasal olarak yangın alarm santraline bildirilir. Yanılgı olaylarından farklı olarak yangın durumunda adresli cihazlar çevrim sorgusunda sıranın namına gelmesini beklemeden takti (interrupt) sinyali ile yangını santrale bildirir.

Dedektörler ve modüller ile aynı loop hattına bağlanabilen adresli yangın vergilama sistemleri meydana gelen yangın öncesi ve sonrası karınin artırım esenlamaktadır. Bu sebeple çok katlı binalarda kullanılan ve en münteşir olan Adresli Yangın Algılama sistemlerdir.

Sayısal adresli sistemlerde veriler numerik bazlı kısaca 1 ve 0’lar ile iletilmektedir. Taban olarak konvansiyonel yangın dedektörlerine eklenmiş olan yazışma kartı ve yangın dedektörlerinden mevrut bilgileri toplayıp değerlendirebilen bir panelden oluşmaktadır.

Temizıllı adresli yangın kazançlama sistemleri noktasal hassasiyette yangının çıkış yerini bildiren kompleks sistemlerdir. Teknolojik gelişmeler ile bildiğimiz anlamda yangın alarm sistemi yerini hızla bu yeni sistemlere bırakmaya başlamıştır.

Yangın alarm sistemleri ile ilişkili cihazlardan nahiye bazında alarm verilerek senaryonun çalışmalevi arama edilmelidir.

◗ Akıllı adresli dedektörlerin şeşnda idraklama ve alarmı aynı noktadan gerçekleştirdiği karınin, kablolama ve kurulum maliyetinden biriktirme

Yangın alarm sistemleri, kuruluş ciğerin gönül ve mal güvenliği riski taşıdığından dolayı nasıl tecrübeli kasıntı ve bellik uzmanlığı olan mezun servis veya bilirkişi personel aracılığıyla bünyelmalıdır. Yangın alacaklama sistemleri düzında markalaşmış, senelerdir bu medarımaişeti karşılayıcı firmalar tercih edilmelidir. Birokkalı marka, Adresli Yangın Algılama Sistemleri bayilerine bu kapsamda salahiyettar servis sertifikası vermektedir. Bina yöneticileri olarak yangın alarm sistemleri, periyodik muayene ve hizmet meydana getirecek firmadan uzmanlığını gösterecek belgeler ve referanslar istenmelidir.

Report this wiki page